14 Kasım 2010 Pazar

Patates Graten

Patates Graten - Malzemeler - İçindekiler
750 gr patates
2 kaşık margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 demet maydanoz
1 fincan rende kaşar
Karabiber
Tuz

Patates Graten - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Patatesleri haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup dilimler halinde doğrayın. Bir güvece dizin. Diğer yandan sütle yumurtayı çırpın. Erimiş margarinide bu karışıma ilave edin. Tuz ve karabiberide katın. Son olarak iyice kıyılmış maydanozu ilave ederek, hepsini iyice karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine dökün. Üzerine rende kaşar peyniri serperek fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar orta hararette pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder